Ezogelin Çorbası

Malzemeler:

  • 1,5 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 fincan pilavlık bulgur
  • 8-9 su bardağı su
  • 1,5 yemek kaşığı salça
    Ezo Gelin Çorba
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 3 silme yemek kaşığı un
  • Tuz

Yapılışı: 

Mercimek ve bulguru yıkayıp bir tencereye koyalım, sulandırılmış salçayla birlikte ölçülü suyu ve tuzu ilave edip, kaynatalım. Tavada yağlarla, ince kıyılmış soğanı kavuralım, soğanlar hafif pembeleşmeye başladığında ununu ekleyip onunla da kavuralım. Sonra biraz soğuk su biraz da çorbanın suyundan ilave edip karıştıralım ve pişmiş olan merceklerin içine tel süzgeçten süzelim bir taraftan da çorbayı karıştırmaya devam edelim. Çorba kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 5 dakika daha kaynatalım. Daha sonra el blenderinden geçirip ocağı kapatalım.

AFİYET OLSUN

Advertisements

2 thoughts on “Ezogelin Çorbası

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s