Kısır

Malzemeler:

  • 500 gram köftelik esmer ince bulgur
  • 1 baş sarımsak
  • 3-4 dolu kaşık domates salçası
    Kısır
  • 1-2 yemek kaşığı isot
  • Tuz
  • Bol nar ekşisi ve zeytinyağı
  • 5-6 tana taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu

Yapılışı:

Bulguru üzerini geçene kadar kaynar suyla ıslatıp, kapağını kapatalım. Kabarana kadar bekleyelim. Rendelenmiş sarımsakları salçayı, isotu, tuzu koyup iyice bulguru karıştıralım. Nar ekşisi ve zeytinyağını ilave ettikten sonra bir kez daha karıştıralım. Son olarak ince kıyılmış yeşillikleri ekleyerek servise sunalım.

                                                                                                            AFİYET OLSUN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s