Tavuklu Bamya

Malzemeler:

  • Yarım kilogram bamya
  • 1 orta boy kuru soğan
  • Yarım kahve fincanı sıvıyağ
    Tavuklu Bamya
  • 200 gram kuşbaşı tavuk eti
  • 2 büyük domates rendesi
  • 1,5 limonun suyu
  • 2,5 su bardağı su
  • Tuz

Yapılışı:

Bamyaları ayıklayalım yarım limon sıkılmış suyun içine atalım. Tencerede soğanları küçük küçük doğrayarak sıvıyağda kavurup, tavukları ilave edip rengi değişene kadar kavurmaya devam edelim. Rendelenmiş domatesleri ekledikten sonra su, 1 limonun suyu, bamya ve tuzunu ekleyerek kısık ateşte pişirelim. Tavuk ve bamya piştikten sonra altını kapatalım.

                                                                                       AFİYET OLSUN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s