LİMONLU MUHALLEBİ

Malzemeler:LİMONLU MUHALLEBİ

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 kutu krema

Jölesi:

  • 2 limon kabuğu rendesi
  • 2 limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 7 silme yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı kadar su

Yapılışı:

Süt, un ve şekeri karıştıra karıştıra kaynatalım, limon kabuğu rendesini ilave edip 3-4 dakika daha kaynatalım ve ocağı söndürelim.5 dakika kadar bekledikten sonra kremayı koyup iyice çırpalım. İster küçük yuvarlak borcama, isterseniz kuplara paylaştıralım. Muhallebimiz bu şekilde soğurken jölemizi hazırlayalım. Bütün jöle malzemelerini karıştırarak pişirelim altını kapatıp, 1-2 dakika bekletip, muhallebinin üzerine dökelim.

AFİYET OLSUN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s