BİBERİYE TURŞUSU

Malzemeler:20150622_141516

  • 5 kg yumurta domates
  • 750 gr topak biber(minik)
  • 1/2kg sarımsak
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1/2çay bardağı elma sirkesi
  • Tuz

Yapılışı:

Biberlerin sapını alırken delmemeye dikkat edelim. 1-2 saat suda bekleterek süzelim. Domatesleri yıkayıp kabuklarıyla beraber robotta çekelim. Büyük bir tencerede yarım saat suyunu çekene kadar kaynatalım, biberleri ilave edip 15-20 dakika daha kaynatalım, ayıkladığımız sarımsakları robottan çekip ilave edelim 5-10 dakikada onunla kaynatalım. En son yağını, sirkesini ve tuzunu ekleyip altını kapatalım. Kaynar kaynar kavanozlara koyup ağzını sıkıca kapattıktan sonra ters çevirelim. 24 saat böyle bekletelim. Serin ve loş bir yerde saklayalım.

                                                                                                 AFİYET OLSUN

NOT: Yumurta domatesi diğer domateslerden daha az sulandığı için tercih ediyorum.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s