KALBURABASTI

Malzemeler:IMG_9411

  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket tereyağı ve margarin (250 gram)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Alabildiği kadar un

İÇİ:

  • Ceviz, tarçın, toz şeker

ŞERBETİ:

  • 3 su bardağı şeker
  • 3,5-4 su bardağı su
  • 4-5 damla limon suyu

Yapılışı:

Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, zeytinyağı ve sütü iyice karıştıralım. Diğer malzemeleri de ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Hamuru, cevizden büyük parçalar alarak, elimizle yuvarlayarak açalım. Şekil vermek için rendenin iri tarafı üzerine koyup hafifçe bastıralım. Ortasına iç malzemesini koyarak yarım ay şeklinde kenarlarından açılmayacak şekilde kapatarak tepsiye dizelim. 170 derecede iyice kızarana kadar pişirelim. Başka bir yerde pişirdiğimiz ve soğumaya bıraktığımız şerbeti “soğuk” olarak “sıcak” tatlıların üzerine dökelim.

                                                             AFİYET OLSUN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s