ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA

Malzemeler:IMG_9430

  • 500 gr yaprak
  • 2,5 su bardağı pirinç
  • 3 büyük kuru soğan
  • 1 paket dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı kuşüzümü
  • 1 büyük domates rendesi
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 3 kesme şeker, tuz
  • 2 yemek kaşığı nane
  • Kaynamış su
  • 1 limon

Yapılışı:

Yaprakları, tuzunun çıkması için bir gece suda bekletelim; ertesi gün süzüp birkaç kere yıkayalım. Taze yaprak kullanacaksak kaynar suya batırıp yapraklar sararana kadar tutup sonra çıkaralım.

İçi için soğanları minik minik doğrayalım, zeytinyağı ve dolmalık fıstıkla beraber fıstıklar hafif pembeleşene kadar kavuralım. Rendelenmiş domatesi, kuş üzümlerini de koyup kavurmaya devam edelim. Yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri ilave edip 3-4 dakika daha karıştıralım. Şekerini, tuzunu ve 2 su bardağı kaynamış suyunu ekleyip kısık ateşte pirinçler biraz diri kalacak şekilde pişirelim. Harç biraz ılıyınca nanesini ilave edelim.

Yaprakların saplarını koparalım, açalım, harçtan bir tatlı kaşığı kadar koyup kenarlarını kapatıp saralım. Tencerenin dibine birkaç yaprak serip sarmalarımızı dizelim. Ekşi olması için üzerlerine limon dilimlerini koyup üzerine bir tabak kapatalım, 2 su bardağı kadar sıcak su ilave edip tencerenin de kapağını kapatalım. Tekrar kaynamaya başlayınca altını kısalım, yapraklar yumuşayıncaya kadar pişirelim. Ilıyınca servis tabağına alalım.

AFİYET OLSUN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s