MATMAZEL TATLISI

Malzemeler:IMG_9437

  • 1,5 litre süt
  • 9 kaşık şeker
  • 9 kaşık un
  • 1 kutu krema
  • 5-6 parça milföy

Karamel sos:

  • 1,5 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • 1 kutu krema

Yapılışı:

Süt, şeker ve unu karıştırarak kaynayana kadar pişirelim; ocağı kapatıp kremasını ekleyelim ve mikserle iyice çırpalım. Büyük dikdörtgen borcam tepsiye dökelim ve soğuyunca buzdolabına koyalım.

Milföyleri sade olarak fırında iyice kızarana kadar pişirip soğutalım, bir kabın içine minik minik elimizle parçalayalım.

Başka bir kapta şekeri yakalım,  suyunu ilave edelim, kısık ateşte şeker iyice eriyene kadar karıştıralım. Daha sonra kremasını da ekleyip tekrar karıştıralım. Servis yaparken bir dilim muhallebi, üzerine milföy en üstüne karamel sos dökerek servis edelim.

AFİYET OLSUN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s