FIRINDA PALAMUT

Malzemeler:IMG_9421

  • 4 fileto palamut
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 havuç
  • 6-7 yeşilbiber
  • 1 kırmızıbiber
  • 2 domates
  • Kimyon, karabiber, tuz
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım fincan sıvıyağ

Yapılışı:

Tavada piyazlık doğranmış soğanı, sarımsakları yağla birlikte kavuralım. Sonra sırasıyla iri rendelenmiş veya jülyen doğranmış havucu, biberleri ve domatesi kavurmaya devam edelim. İçine baharatlarını ve tuzunu ekleyip ocağı kapatalım. Tepsiye harcın bir kısmını yayalım. Üzerine balıkları yan yana dizelim, kalan harcı da üzerlerini kapatacak şekilde yayalım. En üstüne ince doğranmış maydanozu serpip, 180 derecede fırında pişirelim.

AFİYET OLSUN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s