MAYALI SANDVİÇ

Malzemeler:IMG_9444

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket yaş maya
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un
  • 1 yumurta sarısı
  • Çörek otu (arzuya göre)

Yapılışı:

Şeker ve mayayı ılık sütün içinde eritelim. Eriyince içine tuzunu, sıvı yağını aldığı kadar unu ilave edip yumuşak bir hamur elde edelim. Üzerini kapatıp, yaklaşık yarım saat mayalanmasını bekleyelim. Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp, tezgahı hafif yağlayarak hamurları çay tabağı büyüklüğünde açalım içine isteğe göre malzemeleri koyup yuvarlak sandviçler yapalım. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpelim üzeri pembeleşene kadar 180 derece fırında pişirelim.

                                                                            AFİYET OLSUN

 

NOT: Arzuya göre kıymalı soğanlı, peynirli maydanozlu sandviçler yapılabilir ya da piştikten sonra sade sandviçin içine peynir ve domates dilimi koyulabilir.

Ben bu sefer tam buğday unu ile yaptım çok lezzetli oldu.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s