KARABUĞDAY (GREÇKA) SALATASI

Malzemeler:20150619_190455

  • 2 su bardağı karabuğday
  • 1/2 demet taze soğan
  • 1/demet maydanoz
  • 1/demet dereotu
  • 1/su bardağı mısır
  • 200 gr. kornişon turşu
  • 2 orta boy küp küp doğranmış domates
  • 1 dolu tatlı kaşığı yenibahar
  • 1 dolu tatlı kaşığı kimyon
  • Tuz (sağlık açısından az kullanın)
  • Nar ekşisi, zeytinyağı

Yapılışı:

Karabuğday üzerini bir parmak geçecek kadar kaynar suyla ıslatılır. Üzerine kapak kapatılıp yumuşayana kadar bekletilir. İnce doğranmış taze soğan, maydanoz, dereotu, turşu, yenibahar, kimyon, tuz, nar ekşisi ve zeytinyağı karıştırıldıktan sonra en son domatesler ilave edilir.

AFİYET OLSUN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s