TÜRKİSTAN PALAVI

Malzemeler:Screenshot_2015-10-02-10-22-08

  • 2 orta boy piyazlık doğranmış soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 3 tane jülyen doğranmış havuç
  • 1 kilo kuzu kuşbaşı et (isteğe göre tavuk kalça şiş)
  • 2 su bardağı jasmin pirinç
  • 3 su bardağı su

Yapılışı:

Tereyağı ve sıvıyağ ile soğanları hafif kavurduktan sonra kuşbaşı etleri yıkayıp ilave edelim. Suyunu çekmeye yakın jülyen doğranmış havuçları ekleyelim. İyice piştikten sonra yıkayıp süzdüğümüz pirinci üzerine bastırarak yayalım, pilavın ortasına bir tahta kaşığın tersini döndürelim. Suyun eşit dağılması ve pirinçlerin yayılmaması için kaynar suyu yavaş yavaş kaşığın üzerinden ilave edelim. Kısık ateşte suyunu çekip pirinçler yumuşayana kadar pişirelim. Pilavımız biraz dinlendikten sonra pasta görünümünde olacak şekilde tencereyi uygun bir tabağa ters çevirerek ikram edelim.

                                                                                                           AFİYET OLSUN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s