MANTARLI BİFTEK

Malzemeler:IMG_9379

  • 1 kilo biftek
  • 1/2 kg. mantar
  • 2 baş sarımsak
  • 1/2 kg. arpacık soğan
  • 1 su bardağı kaşar rendesi

Beşamel Sosu:

  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 kg. süt
  • Tuz

Yapılışı:

Biftekleri az yağda kızartalım. Tepsiye dizelim. Soğanları, sarımsakları ve mantarları da aynı yağda sırasıyla kızartıp bifteklerin üzerine dizelim. Tereyağında kavurduğumuz una sütü ilave ederek hazırladığımız beşamel sosu malzemelerin üzerine dökelim. 170 derecede etler yumuşayana kadar fırında pişirelim. Daha sonra üzerine kaşar rendesini serperek tekrar eriyene kadar fırına verip servis edelim.

                                                                             AFİYET OLSUN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s