KABAK TATLISI

IMG_9482Malzemeler:

  • 1,5 kg kabak
  • 2-2,5 su bardağı toz şeker
  • Tahin
  • Ceviz

Yapılışı:

Yayvan bir tencerede 1 su bardağı şekeri yakarak karamelize yapalım ve ılınmaya bırakalım. Dilim dilim kestiğimiz kabakları dizelim aralarına kalan şekeri serpelim, kapağını kapatıp kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirelim. Kabaklar çok sulanırsa kapağını açalım, ocağı da hararetli hale getirip 5 dakika kadar da böyle pişirelim. Soğuyunca üzerine tahin ve ceviz dökerek servis edelim.

AFİYET OLSUN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s