TAVUK SARMA

Malzemeler:IMG_9276

  • 6 parça kemiksiz ince kesilip hafif dövülmüş tavukgöğsü
  • 1 küçük patlıcan
  • 1 kırmızıbiber
  • 1 küçük kabak
  • 1 havuç
  • İnce dilimlenmiş kaşar peyniri

Sosu:

  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 orta boy kuru soğan rendesi
  • 2-3 diş sarımsak rendesi
  • 3 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  •  Karabiber, pul biber

Yapılışı:

Sos malzemelerini yayvan bir kapta karıştıralım. Tavukların her tarafını bu sosa bulayıp üzerini kapatalım, en az 2-3 saat dinlendirelim. Ne kadar çok beklerse o kadar lezzetli olur.

Sebzeleri yıkayıp ince uzun şeritler halinde keselim. Tavuk etinden bir tanesini alalım, ortasına bütün sebzelerden ve kaşardan yeteri kadar koyup rulo yapalım tepsiye dizelim, tavukları beklettiğimiz sosu da dökelim yarım çay bardağı kadar da su ilave edip 180 derecede, fırında hafif kızarana pişirelim. Çok kızartırsak kurur.

AFİYET OLSUN

Not: Soya sosu kullanmazsanız sosa tuz ilave edebilirsiniz.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s