KOLAY TOPKEK

Malzemeler:IMG_9511

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 limonun rendesi ve suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı + 1 parmak un
  • Yarım su bardağı Hindistan cevizi

Sosu:

  • 2 kare bitter çikolata
  • 1 paket krema
  • 1/4su bardağı süt

Yapılışı:

Yumurta ve şekeri çırpalım. Sonra sırasıyla sıvıyağ, süt, limon kabukları ve suyunu, unu ve kabartma tozunu ilave edip çırpmaya devam edelim. Yağladığımız büyük yuvarlak borcam tepsiye döküp 160 derecede ısıttığımız fırında yaklaşık yarım saat üzeri kızarana kadar pişirelim. Biraz ılıyınca küçük kareler keselim, aralarını bıçakla biraz açalım.

Sos malzemelerinin hepsini ocakta kısık ateşte çikolatalar eriyene kadar karıştıralım. Kek ve sos ılınınca sosu kekin üzerine dökelim, en son üzerine Hindistan cevizi serperek servis edelim.

AFİYET OLSUN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s