KATMER

8

8

7

7

6

6

5

5

4

4

3

3

2

2

1

1

Malzemeler:

  • 8 su bardağı un
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağı
  • 3 su bardağı kadar su

İç malzemesi:

  • 1 su bardağı çekilmiş haşhaş
  • Yarım su bardağı tahin
  • Yarım paket tereyağı
  • Tuz

Yapılışı:

Yağı erittikten sonra haşhaşı yağın içinde ezerek tahin ve tuzu karıştıralım. Ayrı bir kapta unun içine yoğurt, tuz, sıvıyağı ve yavaş yavaş suyu ilave ederek yumuşak bir hamur elde edelim. Yarım saat dinlenmeye bırakalım. Sonra 5 eşit parçaya bölelim. Bezeleri yaptıktan sonra teker teker oklava yardımıyla 2-3 milim kalınlığında açalım. Haşhaşlı karışımdan her tarafına ince bir tabaka halinde sürelim. Sonra hamuru tam ortasından küçük bir artı şeklinde çizelim. Ortadan kenarlara doğru rulo yaptıktan sonra simit haline getirip, uzatalım. Bir kenarını dışa bir kenarını içe çevirerek burgu yapalım. Sağ tarafını içeri doğru sol tarafı da tersten içeri doğru kıvırıp ortada buluştuklarında üst üste koyalım. Bezelerin hepsini aynı şekilde hazırlayalım. İlk yaptığımız bezeyi alıp pişireceğimiz tava büyüklüğünde açalım. Isıtılan tavayı tereyağı ile yağlayıp katmerimizi koyduktan sonra orta hararetli ocakta çevire çevire pişirelim. Bir tarafı pişince pişmemiş tarafını da tereyağı ile yağlayıp ters çevirelim. Tekrar pişen tarafı da tereyağı ile yağlayalım. Tabağa aldığımız katmerin son pişen tarafını da ikinci kez yağlayarak servis edelim.

AFİYET OLSUN

       

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s