HÜNKAR BEĞENDİ

Malzemeler:IMG_9301

  • 6 tane uzun patlıcan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
  • 500 gr. minik doğranmış kuşbaşı et
  • 1 domates rendesi
  • 1 kaşık salça
  • Sıvıyağı, tuz ve karabiber

Yapılışı:

Patlıcanları közleyerek soyup, küçük parçalar halinde keselim. Sonra ayrı bir kapta tereyağını eriterek unumuzu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım. Sütümüzü ekleyip iyice çırpalım. Kaşar, tuz, karabiber ve patlıcanlarımızı karıştıralım. Haşlanmış olan etlerimizin suyunu çektirelim. Yağ ilave edip kavurduktan sonra salça, domates ve tuzunu ekleyerek 5 dakika daha kaynatıp ocağımızı kapatalım. Geniş çukur bir servis tabağına önce beşamel soslu patlıcanı üzerine de hazırladığımız et soteyi koyarak servis edelim.

AFİYET OLSUN

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s