PATATES OTURTMA

IMG_9596Malzemeler:

  • 6-7 orta boy patates
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 150 gr kıyma
  • 2 diş sarımsak
  • 1 büyük domates rendesi
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Maydanoz
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • Sıvıyağ

Yapılışı:

Patatesleri soyup yıkadıktan sonra bir kabın içine küp küp doğrayalım; sonra üzerine az sıvıyağ döküp harmanlayalım. Fırın tepsisine yağlı kâğıt serip üzerine yerleştirdikten sonra da fırında 180 derecede pembeleşene kadar tutalım.

Tavada minik doğradığımız soğan, sarımsak ve kıymayı sırasıyla az yağda kavuralım; rendelenmiş domatesi, salçayı, tuzu ve baharatlarını ekleyip biraz daha karıştıralım. Tencereye önce kızaran patatesleri, üzerine kavurduğumuz kıymayı, en üstüne ince doğradığımız maydanozu ve bir çay bardağı kadar kaynamış suyu ilave edip 10-15 dakika kadar pişirelim.

AFİYET OLSUN

Not: Eskiden patatesleri yağda kızartıyordum, artık sağlık açısından fırında yapıyorum. Lezzet farkı yok.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s