AŞURE

Malzemeler:IMG_9607

  • 3 su bardağı aşurelik buğday
  • 1/2 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • 1 su bardağı nohut
  • 1/2 su bardağı kuru üzüm
  • 8-10 tane incir
  • 1 tane minik doğranmış portakal kabuğu
  • 1 su bardağı kuru kayısı
  • 5-6 su bardağı toz şeker
  • Fındık, ceviz
  • Nar
  • Tarçın

Yapılışı:

Akşamdan buğday, fasulye ve nohut yıkanıp ayrı ayrı ıslatılır. Buğday, pirinç üzerini dört parmak geçene kadar su eklenip beraber haşlanır.İyice pişirilmiş nohut ve fasulye eklenir. Bir müddet beraber kaynatılır.Sonra sırasıyla kaynatılıp acı suyu alınmış portakal kabukları, önceden ıslatılmış üzüm, kayısı en son şeker ve yine ıslatılmış incir eklenip 5 dakika kaynatılıp altı kapatılır. Kaselere boşaltılıp fındık, ceviz, nar ve tarçınla süslenir.

AFİYET OLSUN

Not: Koyu olursa kaynar su ilave edebiliriz.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s