MERCİMEKLİ KÖFTE

Malzemeler:IMG_9398

  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 fincan kadar zeytinyağı
  • 1 büyük kuru soğan
  • Pul biber, karabiber, bol kimyon
  • 1/2 limon suyu
  • Yarım demet maydanoz
  • 7-8 tane taze soğan

Yapılışı:

Yıkanmış mercimeği 4 su bardağı su ile kısık ateşte pişirelim. Mercimekler yumuşayınca bulguru ilave edelim ocağı kapatıp üstünü sıkıca örtelim ve bulgur kabarana kadar bekletelim. Başka bir kapta zeytinyağında minik minik doğradığımız soğanları pembeleşene kadar kavuralım, salçaları ve baharatları ilave edelim. Bu karışımı mercimeğe ekleyip limonunu da sıkalım ve karıştıralım. Kapağını kapatıp ılınıncaya kadar bekletelim. En son ince doğranmış yeşillikleri karıştırıp, şekil verip servis tabağına yerleştirelim.

                                                                                                               AFİYET OLSUN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s