BARBUNYALI TAZE FASULYE

Malzemeler:IMG_9290

  • 1 kg taze fasulye
  • 1 su bardağı taze barbunya
  • 1 büyük kuru soğan
  • 5-6 diş sarımsak
  • 4-5 büyük rendelenmiş domates
  • 1 dolu yemek kaşığı kuru üzüm
  • Tuz, zeytinyağı

Yapılışı:

Taze fasulyeleri ayıklayıp yıkayalım. Ortadan yaralım, tencereye veya düdüklüye taze fasulye, taze barbunya minik minik doğranmış kuru soğan, sarımsak, rendelenmiş domates, üzüm, tuz ve zeytinyağı ilave edelim, kapağını kapatıp suyunu salana kadar kaynatalım. Suyunu saldıktan sonra ocağı en kısığa alıp, eğer düdüklüde yapılıyorsa 20-25 dakika, tencerede yapılıyorsa fasulye ve barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirelim.

Not:

Ben sağlık açısından zeytinyağlılarda şeker yerine kuru üzümü kullanmayı tercih ediyorum, tadında bir değişiklik olmuyor. Siz tercih etmezseniz 1 tatlı kaşığı toz şeker koyabilirsiniz. Bir de su ilave etmiyorum kendi suyunda pişiriyorum çok daha lezzetli oluyor.

                                                                AFİYET OLSUN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s