FIRINDA TAVUK GÜVEÇ

Malzemeler:IMG_9162

  • 1 Kg. Kuşbaşı doğranmış tavuk eti
  • 4-5 diş sarımsak
  • Yarım kahve fincanı sıvı yağ
  • 4-5 tane yeşil biber
  • 2 tane kırmızı biber
  • 2 orta boy domates
  • 10-12 tane mantar
  • Tuz, karabiber, pul biber, kekik yarım çay kaşığı zerdeçal
  • Rendelenmiş kaşar

Yapılışı:

Tavuk etlerini, sarımsak ve sıvıyağla renkleri dönene kadar tencerede kavuralım. Yeşil ve kırmızı biberi doğranmış halde ekleyelim. Biberler yumuşayınca domates ve mantarları ilave ederek tavuklar pişene kadar soteleyelim. En son baharatlarını ilave edip, 5 dakika daha kavuralım. Sonra pişen etlerimizi porsiyonluk güveç kaplarına paylaştırıp, fırın tepsisinin içine biraz kaynar su koyduktan sonra tepsiye yerleştirelim. 170 derece fırında kaynamaya başlayınca kaşar peynirlerini üzerlerine eşit şekilde dağıtıp, tekrar fırına verelim kaşarlar erimeye başlayınca fırından alıp, servis edelim.

                                                                                                           AFİYET OLSUN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s