KABAK YEMEĞİ

Malzemeler:IMG_9269

  • 4-5 yeşil kabak
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 2-3 domates rendesi
  • Dereotu
  • Pul biber, kimyon
  • 1/2 çay kaşığı zerdeçal
  • Sıvıyağ, tuz

Yapılışı:

Önce minik minik doğranmış soğanları ve yağı, daha sonra da rendelenmiş domatesleri ekleyip kavuralım. Kabakları kazıyıp yıkayalım ve kuşbaşı doğrayalım, baharatlarını, tuzunu ve çok az kaynar, su ilave edip kabaklar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirelim, altını kapatıp dereotunu doğrayalım.

AFİYET OLSUN

Not: Yerken üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis ederseniz, çok yakışıyor.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s