İKİ RENKLİ MUHALLEBİ

IMG_20151107_132441Malzemeler:

  • 1 paket çilekli jöle
  • 2 fincan un
  • 125 gr margarin
  • 1 litre süt
  • 5-6 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 küçük damla sakızı
  • Çilek veya böğürtlen

Yapılışı:

Jöleyi, paketin arkasındaki tarife göre hazırlayalım, kuplara yarısına kadar koyarak paylaştıralım, içine iki üç parça çilek veya böğürtlen atalım. Kupları arkalarına bir şey dayayarak iyice donana kadar yan yatıralım. Daha sonra bir tencerede yağı eritip unu ekleyerek kokusu çıkana kadar kavuralım, sütü ilave edip karıştıra karıştıra kaynatalım, damla sakızını dövüp ekleyelim mikserle 10 dakika çırpalım. Ilıyınca kupların diğer tarafına muhallebiyi koyalım. Buzdolabında bekletelim. Servis ederken meyvelerle veya dövülmüş fındıkla süsleyelim.

AFİYET OLSUN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s