TOPALAK ÇORBA

Malzemeler:IMG_9524

  • 2 tane haşlanıp didilmiş tavukgöğsü
  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı un
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz, karabiber, kimyon, toz kırmızıbiber
  • 1,5 su bardağı nohut
  • 8 su bardağı tavuk suyu veya normal su
  • Kuru nane, pul biber
  • 4 diş sarımsak
  • 1/2 kahve fincanı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

Yapılışı:

Bulgur, irmik üzerini geçene kadar sıcak suyla ıslatalım. Bulgur şişene kadar bekleyelim. Un, salça, tuz ve baharatları ekleyerek yoğuralım, küçük yuvarlaklar yapalım. Tepsiye un serpip üzerine köfteleri dizelim ve una bulayalım. Tencerede sıvıyağı, ezilmiş sarımsakları, salçayı, pul biberi ve naneyi kavuralım, suyunu ilave edip kaynatalım. Köfteleri, nohudu ve tavukları ekleyelim. Köfteler yumuşayana kadar pişirelim. Serviste isteğe göre limon sıkabilirsiniz.

AFİYET OLSUN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s