ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA

Malzemeler:20150629_133318

  • 1 kg taze barbunya
  • 1 orta boy havuç
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 dolu kaşık kuru üzüm
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz, zeytinyağı

Yapılışı:

Barbunya ayıklanıp, yıkanır. Düdüklüde, minik minik doğranmış kuru soğan, ince ince doğranmış sarımsak zeytinyağı ile kavrulur. Salça ilave edilip birazda onunla kavrulur. Daha sonra içine yuvarlak doğranmış havuçlar, barbunya, kuru üzüm, tuz, üstünü geçene kadar sıcak su eklenir, kaynayınca ocak iyice kısığa alınıp 20-25 dakika pişirilir.

                                                                              AFİYET OLSUN

NOT: Ben sağlık açısından zeytinyağlı yemeklerde şeker yerine kuru üzüm kullanıyorum. Tadı aynı oluyor. Siz tercih etmezseniz 1 tatlı kaşığı şeker kullanabilirsiniz. Düdüklü yerine tencere kullanırsanız suyunu biraz daha fazla koymanız gerekebilir.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s