HAMSİLİ BULGUR PİLAVI

Malzemeler:

  • 1 kg hamsi
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 büyük kuru soğan
  • 1 paket dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • tuz
  • 3 su bardağı su
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1,5 yemek kaşığı nane
  • 1 yumurta sarısı

Yapılışı:

Küçük küçük doğradığımız soğanı ve dolmalık fıstığı yağda pembeleşene kadar kavuralım, sırasıyla kuş üzümünü, salçayı ve yıkayıp süzdüğümüz bulguru ekleyelim. Ölçülü suyunu, tuzunu ilave edip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim. Daha sonra ocağı kapatıp ince doğradığımız maydanozu ve naneyi ekleyip karıştıralım.

Hamsileri temizleyelim, kılçıklarını çıkartıp yıkayalım. Orta boy kelepçeli kek kalıbını yağlayalım. Kalıbın ortasından başlayarak derisi dışa gelecek şekilde, hamsileri hafif üst üste  kenarları da dahil dizelim. Pilavı dikkatlice boşaltıp yayalım. Kenardaki hamsileri üste kapatalım, kalan hamsileri de aynı şekilde dizelim, üzerine yumurta sarısı sürüp kızarana kadar 180 derecede pişirelim.

AFİYET OLSUN

Not: Ben bulgurla yapmayı tercih ediyorum çok lezzetli oluyor. İsteğe göre pirinçle de yapabilirsiniz. Bence aralıklarla ikisini de deneyin. Hangisi damak tadınıza uyarsa.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s