TAVUKLU MAKARNA

IMG_20151107_104717Malzemeler:

  • 2 tane haşlanmış tavukgöğsü
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 paket kelebek makarna
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı nane
  • Tavuk suyu
  • Tuz

Yapılışı:

Yağda sırasıyla minik minik doğranmış sarımsakları, salçaları ve naneyi kavuralım. Tavuk suyunu ekleyelim ve kaynatalım. Tuzunu ve makarnasını koyalım. Su makarnanın üzerini 3 parmak geçecek kadar olsun. Makarnalar pişince (eğer suyunu çekip de pişmezse kaynar su ilave edelim) nohudu ve irice didiklediğimiz tavukları ekleyip altını kapatalım. Hafif sulu olacak. İkram ederken üzerine yoğurt, nane ve pul biber koyalım.

AFİYET OLSUN

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s