KABAK GRATEN

Malzemeler:IMG_9756

  • 1 kg kabak
  • 200 gr mantar
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 kahve fincanı sıvıyağ
  • Tuz
  • 1 su bardağı kaşar rendesi
  • Dereotu

Yapılışı:

Kabakların kabuklarını kazıyıp yıkayalım ve küp küp doğrayalım.  Mantarları da yıkayıp doğrayalım, soğanı da doğrayalım, yağı ekleyip soteleyelim. Kabaklar hafif pişince üzerine unu ilave edip biraz daha karıştıralım, sütü ve tuzu ekleyelim, bir iki dakika daha karıştıralım. Büyük kare borcama boşaltıp fırında 180 derecede 20-25 dakika kadar tutalım. En son kaşarı koyup tekrar fırına sürüp kızarana kadar tutalım. Çıkarınca üzerine ince doğranmış dereotuyla servis edelim.

AFİYET OLSUN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s