HAMSİLİ BÖREK

Malzemeler:IMG_9771IMG_9772IMG_9779

  • 1 kg ayıklanıp kılçıkları çıkarılmış hamsi
  • 3-4 yufka
  • 1 tane pırasa
  • 4-5 tane taze soğan
  • 1 avuç maydanoz
  • 2-3 yaprak kıvırcık veya marul
  • 2 yeşilbiber
  • Tuz
  • Tereyağı, sıvıyağ

Yapılışı:

Hamsilerin üzerine ince doğranmış yeşillikleri, tuzu ekleyip karıştıralım. Bir yufkayı açıp 4’e bölelim, bir parçasını 3’e bölelim. Bir parça yufkayı çok az sıvıyağ ile yağlayalım 3’e böldüğümüz yufkanın bir parçasını ortasına yerleştirelim, fındık büyüklüğünde tereyağı ve bir avuç hamsili malzememizden koyalım, üzerine de tekrar fındık büyüklüğünde tereyağı koyup tepede bohça gibi toplayalım, ya maydanoz sapıyla ya da alüminyum folyo ile bağlayalım ve fırın tepsisine dizelim. Bütün yufkaları bu şekilde hazırladıktan sonra fırında 175 derecede kızarana kadar yaklaşık 45 dakika pişirelim.

AFİYET OLSUN

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s