TAVUKLU NOHUT

Malzemeler:IMG_9753

  • 2 su bardağı nohut
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 250-300 gr kuşbaşı tavuk eti
  • 1/2 kahve fincanı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz

Yapılışı:

Nohudu bir gece önceden ıslatalım. Yemeklik doğradığımız soğanı yağda kavuralım, soğanlar hafif pembeleşince sırasıyla tavuk etlerini ve salçaları ilave ederek kavurmaya devam edelim. Daha sonra süzdüğümüz nohutları, tuzu ve üzerini 2-3 parmak geçecek kadar kaynar suyunu ilave edelim, nohutlar yumuşayana kadar pişirelim.

AFİYET OLSUN

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s