YOĞURTLU KABAKLI SALATA

Malzemeler:IMG_9150

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 avuç irmik
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • Karabiber, tuz
  • 2-3 su bardağı yoğurt
  • 4 tane kabak
  • 3-4 diş sarımsak
  • Dereotu
  • 3-4 tane közlenmiş biber
  • 1 kutu mısır
  • Yarım kahve fincanı zeytinyağı

Yapılışı:

Bulgurun üzerine yumurta, irmik, un, karabiber, tuz eklenip ara ara sulandırarak yoğrulur. Bulgurlar yumuşayıp yuvarlanmaya başladığında cezvede su kaynatıp 1-2 tane haşlayıp dağılıp dağılmadığını kontrol edelim. Dağılmıyorlarsa fındık büyüklüğünde yuvarlaklar yapıp una bulayalım ve haşlayalım.

Kabakların kabuklarını kazıyıp küp küp doğrayıp zeytinyağında soteleyelim. Soğuduktan sonra sarımsaklı yoğurdu hazırlayalım, içine doğranmış köz biberleri, ince doğranmış dereotunu, mısırı, köfteleri ve sotelenmiş kabağı yağıyla beraber ilave edip karıştıralım, servis tabağına alalım.

AFİYET OLSUN

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s