ARABAŞI ÇORBASI

8-10 kişilikIMG_9795

Malzemeler:

  • 1 tane pişmiş bütün tavuk
  • 1,5 su bardağı un
  • Tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Pul biber

Yapılışı:

2-3 yemek kaşığı tereyağı eritip unu ilave edelim ve kokusu çıkana kadar kavuralım. 8-10 bardak tavuk suyunu ekleyip topaklanmaması için karıştıra karıştıra kaynatalım. Tavada 1-2 kaşık tereyağını eritelim salçaları kavuralım ve çorbamıza ilave edelim, iyice dittiğimiz tavuk etlerini, tuzunu ve pul biberini de ekleyip kaynadıktan sonra ocağı kapatıp servis edelim. Eğer koyu olursa tekrar su ilave edelim.

AFİYET OLSUN

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s