ERİŞTE PİLAVI

Malzemeler:IMG_9877

3 su bardağı erişte

1 orta boy kuru soğan

2 yeşilbiber

100 gr kadar kıyma

3 domates rendesi veya 5-6 kaşık domates sosu veya 1 yemek kaşığı domates salçası

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı sıvıyağ

4,5 su bardağı kaynar su

Tuz, pul biber

Yapılışı:

Teflon tavada sade olarak erişteleri kahverengileşene kadar karıştıra karıştıra kavuralım.

Tencerede yağları eritip minik doğranmış soğanları kavuralım. Sırasıyla ince doğranmış biberleri, kıymayı ve domatesleri ilave edip kavurmaya devam edelim. Erişteleri, ölçülü suyu, tuzu ve pul biberi ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.

AFİYET OLSUN

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s