YILBAŞI KURABİYELERİ

Malzemeler:IMG_20151209_200710

  • 8 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 200 gr yumuşak tereyağı veya margarin
  • 2 yemek kaşığı portakal suyu
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Aldığı kadar un
  • Kuşburnu marmeladı
  • Üstüne 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Yapılışı:

Bütün malzemeleri karıştırma kabına alınıp kulak memesi yumuşaklığında yoğuralım. Merdane yardımıyla 1/2 cm. kalınlığında açalım. Alt ve üst parçaları eşit sayıda istediğiniz pasta kalıbıyla keselim.( Alt parçalar bütün, üst parçaların ortası delik olacak). Yağlı kâğıt serdiğimiz fırın tepsisine dizip 170 derecede hafif pembeleşene kadar pişirelim. Soğuduktan sonra üst parçalara pudra şekeri serpelim. Alt parçaların ortasına birer çay kaşığı marmelat koyup üst parçayı yapıştıralım.

AFİYET OLSUN

Not: Arzuya göre marmelat yerine nutella’ da koyabilirsiniz.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s