TAVUKLU BEZELYE

Malzemeler:IMG_9867

  • 1 orta boy kuru soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1/2 kahve fincanı sıvıyağ
  • Kuşbaşı doğranmış tavuk eti
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 havuç
  • 1 -2 patates
  • 1/2 kg ayıklanmış bezelye
  • Tuz, kekik

Yapılışı:

Küçük doğranmış soğanı, sarımsağı yağda kavuralım, daha sonra sırasıyla tavuk etlerini ve salçayı ekleyip kavurmaya devam edelim. Yuvarlak doğradığımız havuçları, bezelyeleri ve üzerini geçene kadar suyunu ekleyip kısık ateşte 10-15 dakika pişirelim. Küp küp doğranmış patatesleri, tuzunu ve kekiğini ilave edelim sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.

AFİYET OLSUN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s