BOZA

Malzemeler:IMG_20151217_215054

  • 2 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1/2 su bardağı pirinç
  • 2,5 su bardağı şeker
  • 3 dilim bayat ekmek (ata ekmeği)
  • 1 su bardağı boza

Yapılışı:

Buğdayı akşamdan ıslattıktan sonra ertesi gün süzerek, bolca su koyalım, bulgur ve pirinci ekleyip buğdaylar iyice pişene kadar kısık ateşte kaynatalım. Ekmekleri de bir kabın içinde ıslatalım. Pişirdiğimiz buğdayları el blenderiyle iyice ezelim ve süzgeçten süzelim. Ekmekleri de sudan sıkarak alalım, blenderle onu da ezip süzelim ve buğdaya karıştıralım. Bozayı, şekeri ekleyip karıştıralım ( tadına bakarak şeker ilave edebilirsiniz). Çok koyu olursa kıvamını alana kadar iyi su ilave edelim. Kaloriferin önünde ekşiyene kadar (1-2 gün) arada karıştırarak mayalandıralım.

AFİYET OLSUN

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s