KİMYONLU MERCİMEK ÇORBASI

Malzemeler:IMG_9839

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 2-3 yemek kaşığı pilavlık bulgur
  • 5-6 su bardağı et veya tavuk suyu
  • 1/2 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı nane
  • Tuz
  • Bir avuç tel şehriye

Yapılışı:

Kırmızı mercimeği ve bulguru yıkayalım, üzerine suyu ve kimyonu ilave edip pişirelim. Mercimek ve bulgur yumuşayınca, ayrı bir kapta sarımsak ve tereyağını biraz kavuralım. Salçaları, naneyi de ekleyip bir iki dakika çevirelim ve çorbaya karıştıra karıştıra ilave edelim. En son tuzunu ve şehriyeyi ekleyip yumuşayınca ocağı kapatalım.

AFİYET OLSUN

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s