HAVUÇLU KEK

Malzemeler:IMG_20160103_163526

  • 4 yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı elenmiş un
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı rendelenmiş havuç
  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı:

İlk olarak şekerle yumurtaları iyice çırpalım, daha sonra sırasıyla sıvıyağ, süt, vanilyayı ekleyip çırpalım, un ve kabartma tozunu ilave edip çırpmaya devam edelim. En son havuç,ceviz ve tarçını ekleyip çırpma teliyle veya spatulayla karıştırıp yağlanıp unlanmış kek kalıbına boşaltalım. Ilık fırına verip 160 derecede 55-60 dakika pişirelim. Çıkartmadan önce kürdan batırıp kontrol edelim, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiştir. Fırını kapatıp 10 dakika da içinde tutalım.

AFİYET OLSUN

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s