ISPANAKLI EKMEK DİLİMLERİ

Malzemeler:IMG_20160105_111818

  • 1 baget ekmek
  • 1 bağ ince doğranmış ıspanak
  • 2 yeşil soğanın sap kısımları
  • 1 küçük kırmızı biber
  • 1/2 kutu pınar beyaz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Tuz, karabiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 diş sarımsak

Yapılışı:

Doğranmış soğanları, biberi ve ıspanakları zeytinyağında suyunu çekene kadar kavuralım, tuzunu ve karabiberini ekleyelim. Kavurduğumuz ıspanaklar ılınınca pınar beyazı ilave edip iyice karıştıralım.

Baget ekmekleri 3-4 parmak genişliğinde dilimleyip içlerini boşaltalım. Kavurduğumuz malzemeyi içlerine dolduralım, alüminyum folyonun içine dizelim. Tereyağını eritip sarımsağı içine ezelim biraz ısıtıp ekmeklerin üzerine fırçayla sürelim, folyoyu sıkıca kapatalım. 150 derecede fırında yarım saat pişirelim ve çıkartıp sıcak sıcak servis edelim.

AFİYET OLSUN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s