TAVUKLU ICEBERG SALATA

IMG_9300Malzemeler:

  • 1 adet iceberg
  • 1 bütün tavuk göğsü
  • 100 gram badem
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 5-6 tane kuru kayısı,
  • 1 avuç kuru üzüm
  • Yarım su bardağı ceviz
  • Köri

Sos:

  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • Yarım limon suyu
  • zeytinyağı

 

Yapılışı:

Kabukları soyulmuş bademleri pembeleşene kadar yağda kavuralım. Bademleri çıkardıktan sonra aynı yağda susamı kavuralım, köriyi sonra da küp küp doğrayıp haşladığımız tavuk etlerini ilave edip kavurmaya devam edelim.2-3 dakika sonra ocağı kapatalım. Salata kabımızın içine icebergleri iri iri doğrayalım. Üzerine jülyen doğranmış kuru kayısıları, kuru üzümü, cevizi, kavrulan tavuğu en üstüne de bademleri koyalım. Kapalı bir kapta iyice çırptığımız sosu salatamızın üzerine dökerek servis edelim.

                                                                                                      AFİYET OLSUN

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s