ZENCEFİLLİ KURABİYE

Malzemeler:IMG_9941

  • 1 yumurta
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 125 gr yumuşak margarin veya tereyağı
  • 3 çay kaşığı toz zencefil
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım çay kaşığı dövülmüş karanfil
  • 3 çorba kaşığı pekmez
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 3 su bardağı kadar un

Yapılışı:

Bütün malzemeler bir kaba alalım ve kulak memesi yumuşaklığında yoğuralım. Merdane ile yaklaşık 1 cm kalınlığında açalım, kalıplarla kesip toz şekere batırıp tepsiye dizelim 160-170 derecede 15 dakika pişirelim.

AFİYET OLSUN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s