HAŞHAŞLI LOKUM

Malzemeler:IMG_20160121_141203

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket yaş maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  •  Aldığı kadar un

 

İçi için:

  • 1 su bardağı çekilmiş haşhaş
  • Yarım su bardağından 1 parmak fazla sıvı yağ (Sürülecek kıvama gelecek şekilde olması sağlanır)

 

Yapılışı:

Hamur malzemelerinin tümünü hafif ele yapışacak hale gelene kadar un ilave ederek yoğurduktan sonra yaklaşık yarım saat mayalanmaya bırakalım. Elimizi ve tezgâhı yağlayarak avuç içi büyüklüğünde parçaları alıp teker teker uzunca yayalım. İç malzemesinden sürüp rulo yaparak iki uç tarafından ters yönlere burkalım. 4 parmak kalınlığında parçalar kestikten sonra yağlanmış kelepçeli kek kalıbına dik şekilde yerleştirelim. Üzerine kalan haşhaşlı malzemeden elimizle sürüp 180 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.

AFİYET OLSUN

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s