ZEYTİNYAĞLI BRÜKSEL LAHANASI

Malzemeler:IMG_20160126_191846

  • 1 paket brüksel lahanası
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 6-7 diş sarımsak
  • 2-3 yemek kaşığı domates sosu
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1/2 kahve fincanı zeytinyağı
  • Tuz, pul biber

Yapılışı:

Kuru soğanı piyazlık doğrayıp yağda kavuralım, iri doğranmış sarımsakları, domates sosunu, biber salçasını, tuz ve pul biberi ilave edip kavurmaya devam edelim. Daha sonra brüksel lahanalarını ve bir fincan kadar su koyup ocağı kısalım lahanalar yumuşayana kadar pişirelim. Soğuyunca üzerine yoğurt dökerek servis edelim.

AFİYET OLSUN

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s