FIRINDA TAVUKLU BULGUR PİLAVI

Malzemeler:IMG_0032

6-8 parça tavuk baget (kişi sayısına göre)

2 su bardağı pilavlık bulgur

1 orta boy kuru soğan

2-3 tane yeşil biber

2 diş sarımsak

3 yemek kaşığı domates sosu

1 yemek kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçası

1/2 fincan sıvı yağ

1 yemek kaşığı tereyağı

3,5 su bardağı tavuk suyu

Tuz, pul biber, karabiber

Yapılışı:

Tavukları bir tencerede pişirelim. Ayrı bir tencerede yemeklik doğradığımız soğanları, sarımsakları ve kalın kalın doğradığımız biberleri yağlarla birlikte kavuralım. Daha sonra domates sosunu ve salçaları ekleyip kavurmaya devam edelim. En son yıkayıp süzdüğümüz bulguru, tuzu ve baharatları ilave edip 1-2 dakika karıştırıp ocağı kapatalım. Kavurduğumuz bulguru yuvarlak borcam tepsiye döküp yayalım, üzerine tavukları dizip kaynamış ölçülü suyumuzu ilave edip fırında 180 derecede yaklaşık yarım saat suyunu çekene kadar pişirelim.

AFİYET OLSUN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s