YEŞİL MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI

Malzemeler:IMG_9763

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1/2 kahve fincanı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • 3 su bardağı su

Yapılışı:

Yağları tencerede erittikten sonra yemeklik doğradığımız soğanları ve sarımsakları kavuralım, soğanlar hafif pembeleşince salçaları da ilave edelim. Daha sonra yıkayıp süzdüğümüz bulguru ekleyip onu da biraz kavuralım. Yeşil mercimekleri, ölçülü suyu ve tuzu koyup kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.

AFİYET OLSUN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s