MOZAİK KEK

Malzemeler:IMG_0333

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1-1,5 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un

Yapılışı: 

Yumurtalarla şekeri mikserle iyice çırpalım, sırasıyla sıvıyağı, sütü, portakal kabuğu rendesini ekleyip çırpmaya devam edelim. En son kabartma tozunu una karıştırıp eleyelim ve karıştıralım. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına 3/4′ ünü boşaltalım. Kalan 1/4′ üne kakaoyu ve 1 yemek kaşığı sütü katalım ve karıştıralım, onuda diğerinin üzerine döküp bir çatalla helezonik şekiller verelim. 160 derecede 50-55 dakika pişirelim, fırından çıkartmadan önce kürdan batırıp kontrol edelim.

AFİYET OLSUN

Not: Her fırının pişirme süresi farklıdır, dikkatli olmakta fayda var.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s