ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR

Malzemeler:IMG_0356

  • 5 adet enginar
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 orta boy havuç
  • 1 su bardağı kadar bezelye
  • 1 orta boy patates
  • 1-2 yemek kaşığı kuru üzüm
  • 1/2 limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1/2 kahve fincanı zeytinyağı
  • Tuz
  • Dereotu

Yapılışı:

Yemeklik doğradığımız soğanları ve sarımsakları zeytinyağında kavuralım. Daha sonra sırasıyla küçük küçük doğradığımız havuçları, patatesleri, bezelyeleri ve kuru üzümleri ilave edip hafif kavuralım, üzerine enginarları ters olarak (iç kısımları alta gelecek şekilde) dizelim. Bir kasede limon suyu, un ve yarım su bardağı kadar su koyup iyice çırpıp enginarların üstüne dökelim ve tuzunu ekleyelim. Kaynadıktan sonra ocağı kısıp enginarlar yumuşayana kadar pişirelim. Servis tabağına çevirip alttaki sebzeleri eşit olarak içlerine paylaştıralım, dereotu  doğrayarak servis edelim.

AFİYET OLSUN 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s