ETLİ KURU DOLMA

Malzemeler:IMG_0133

  • 1 büyük kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3/4 su bardağı pilavlık bulgur
  • 500 gr kıyma
  • 1/2 kahve fincanı sıvıyağı
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • Tuz, karabiber
  • 3 çorba kaşığı nar ekşisi
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1/2 limon suyu
  • 10 tane haşlanmış kuru patlıcan
  • 10 tane haşlanmış kuru biber

Yapılışı:

Yemeklik doğradığımız soğanı yağda kavuralım, üzerine salçaları ekleyip biraz karıştırıp ocağı kapatalım.

Başka bir kaba, bulguru, kıymayı, baharatları, nar ekşisini, sarımsak rendesini, limon suyunu ve kavurduğumuz soğanı ilave edip iyice karıştıralım. Haşladığımız patlıcan ve biberlerin içine üzerinde boşluk kalacak şekilde dolduralım ve bir tarafını kapatalım.

Tencerenin dibine 1 tatlı kaşığı domates salçası, 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ koyup çok az kavuralım, ocağı kapatıp dolmaları dizelim 2-3 su bardağı kaynar su ilave edelim, ocağı kısıp patlıcan ve biberler yumuşayana kadar pişirelim.

AFİYET OLSUN

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s